Начало / Uncategorized / Архиепископ Александър освети катедралата „Христос Спасител“ в Маями

Архиепископ Александър освети катедралата „Христос Спасител“ в Маями

Започнатата в края на 80-те години на 20 в., катедрала „Христос Спасител“ в Маями бе осветена в неделя, 27 май 2018 г. като Негово Високопреосвещенство архиепископ Александър от Православната църква в Америка освети храма.

„Освещаването бе завършването на строителен проект, започнал в края на 80-те години, когато енорията се премести в Маями езера от предишното си място“, казва Жозеф Лукас, катедралата Ректор. „Служението за посвещаване включваше молитви на архиепископ Александър и посещение на духовенство, последвано от благословията и помазанието на стените на храма“.

– Катедралата е уникална за Южна Флорида – обясни отец Йосиф стенописи украсяват вътрешността, покривайки изцяло тавана и стените. На екипа от иконописци отне 10 години, за да завърши работата си. Сложната дърворезбена мебелировка е внесена от Гърция.

За Николина Александрова

Виж още

Благотворителният коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне довършването на храма „Свети Иван Рилски“

Традиционният благотворителен коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне каузата за довършването на ...