Начало / Uncategorized / Вярваме ли, че Христос ни дава покой? (ВИДЕО)

Вярваме ли, че Христос ни дава покой? (ВИДЕО)

Деца мои, днес Кръстът е в средата на храма. Църквата отговаря на Христовия призив: „Дойдете при Мене всички отрудени и обременени, и Аз ще ви успокоя“ (Мат. 11:28).

И днес питаме себе си, християните от 21 век,вярваме ли, че Христос ни дава покой? Успокоени ли сме и радостни ли сме в Христос? Или не? Това е въпрос, на който всеки трябва да си отговори. Това обаче е отговорността на християнина: да има мир и радост в Христа. Христовите мир и радост идват чрез нашето упование и вяра в нашия Спасител и Господ, който ни каза: „Дойдете при Мене всички отрудени и обременени,и Аз ще ви успокоя“ (Мат. 11:28). Трябва да открием това спокойствие в Неговото лоно. Трябва да вярваме и да се уповаваме, че само в Христовото лоно мажем да открием покой. Защото светът около нас ни предлага много неща за почивка. 

Християнинът не би трябвало да намира каквото и да е място за успокоение, освен в Христос. Това е отговорността на християнина, да пази и съхранява вярата си и да възхвалява Бога. Да желае за намери успокоение в Христос и в лоното на Църката, която Христос изкупи със Своята Кръв на Кръста. Трябва да се уповаваме на Спасителя, Който победи света и суетата на света, Който победи смъртта, която владееше човечеството…

Който победи смъртта, която владееше човечеството… Светлината на възкресението трябва да просветли сърцата ни и да ни даде благодат, сила и благословение, за да можем да победим всички наши трудности и изпитания с мира и радостта на Господ, в лоното Христово. Нека Бог ни направи достойни участници в тази слава, в която всички сме призовани да живеем като Христови чеда!

Автор: Кириакуполския архиепископ Христофор

За Ангел Карадаков

Виж още

Богослуженията през Страстната седмица обяви православната ни църква „Св. Константин и св. Елена” в Кент, Великобритания

Богослуженията през Страстната седмица обяви Българската православна църква „Св. Константин и св. Елена” в Кент, ...