Начало / Новини / Вселенският патриарх Вартоломей бе приет в болница

Вселенският патриарх Вартоломей бе приет в болница

Вчера следобед Вселенският патриарх Вартоломей е бил приет в болника в Истанбул. Повод за влизането му в лечебното заведение е чувство на замаяност и световъртеж, съобщава гръцката агенция Ромфеа. 

Патриархът останал вчера вечерта в лечебното заведение и след направени изследвания днес е напуснал болницата. По информация на болницата патриархът се е почувствал зле още сутринта на 6 май, но не е обърнал особено внимание на състоянието си и решил да отиде на св. литургия в патриаршеския храм във Фенер, Истанбул. Състоянието му обаче се влошило. Поради здравословното му състояние бе отменено и предвиденото пътуване за 6, 7 и 8 май, в което щеше да се включи и Александрийският патриарх Теодор II. Според лекарите патриархът е претоварен от ежедневните си дела и поради това се е почувствал зле. 

Днес през деня патриархът се е срещнал с министър от кабинета в Украйна. Срещата се състояла на летище Ататюрк. Според изнесената информация патриархът е заявил, че се чувства под натиск по отношение на взимането на решение дали да даде автокефалност на разколническата Украинска православна църква – Украински патриархат. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Хиротония на Главиницкия епископ Макарий

На 26 юни в Неделята на всички български светии в Троянската св. Обител бе извършена ...