Начало / Uncategorized / Иисус Христос във виртуална реалност

Иисус Христос във виртуална реалност

2016-а вече е наричана годината на виртуалната реалност. Ето, че и първият в света виртуално реален филм, посветен на живота на Иисус Христос е реалност. Той е заснет изцяло във Италия и ще бъде представен на 73-ия филмов фестивал във Венеция.  

„Иисус VR – Историята на Христос“ създава изцяло ново измерение в кино индустрията. Зрителите ще се чувстват така, сякаш те са участници в събитията от живота на Христос.

В действителност, „Иисус VR – Историята на Христос“ е първият пълнометражен VR игрален филм, правен някога на религиозна тематика. Директорът на филмовия фестивал във Венеция Алберто Барбера заяви, че организаторите са много щастливи и горди да представят филма.

Той включва всички важните житейски събития от земното служение на Иисус Христос, като Кръщението, Проповедта на планината, Тайната вечеря и Разпятието. Филмът е режисиран и продуциран от Дейвид Хансън и Джони Mac.

„Иисус VR – Историята на Христос“ ще бъде достъпен за всички VR платформи, като PlayStation VR, Samsung Gear, Google Cardboard, Oculus Rift and HTC Vive до Коледа.

http://www.hollywoodreporter.com/

http://deadline.com/

За Николина Александрова

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...