Начало / Uncategorized / Как Св. Лука и Св. Панталеймон излекуваха момиче

Как Св. Лука и Св. Панталеймон излекуваха момиче

Едно младо момиче трябвало да отиде на операция в Симферопол. Състоянието й било много сериозно, а операцията – трудна и опасна.

Лекарят, който трябвало да я лекува, повикал майката на болната и й казал:

-Операцията е много трудна и опасна. Не мога да ви гарантирам нищо. Не зная дали дъщеря ви ще излезе жива от това.

Нямало друг избор. Момичето било приета за операция.

По време на операцията майката стояла в двора на болницата и със сълзи на очи молела свети Лука Кримски и Свети Панталеймон да помогнат.

По едно време пред очите на майката се случило нещо невероятно: стената на болницата станала прозрачна, като че заприличала на прозорец. Виждала се операционната зала. На хирургическото легло лежала дъщеря й, а до нея бил хирургът с колегите си.  До тях работела медицинската сестра, която подавала хирургическите инструменти. Но още по-чудното, до лекарят били и светите лекари, на които майката се молела – от ляво стоял св. Панталеймон със запалена свещ, а отдясно – св. Лука, който не само взимал инструменти от сестрата, но и подавал на доктора!

Майката виждала чудо след чудо. Почувствала, че молитвата й била чута. След операцията, докторът излязъл радостен и ентусиазиран. Извикал майката и й казал:

-Много добре мина, учудващо добре!

Тогава майката разказала за чудното събитие, което преживяла. Лекарят се вцепенил от удивление. Прекръстил се и признал:

-Сега разбрах! Докато оперирах, когато и да ми потрябваше някой инструмент, още преди да успея да кажа на сестрата, само при мисълта за инструмента, той попадаше в ръката ми.

AgiosLoukas18.jpeg (1)

Превод: Асен Андонов
Източник: о. Нектарий Антонопулос, „Бърз помощник…“

За Николина Александрова

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...