Начало / Новини / Гръцки депутат поиска прошка за договора за съвместно съжителство между хора от един и същи пол

Гръцки депутат поиска прошка за договора за съвместно съжителство между хора от един и същи пол

Според източници на Архон, на 24 януари се е състояла годишната работна среща на Благотворителното дружество към Светата обител „Преображение Господне“ в Цукаладес, област Паравола, Гърция. На събитието са присъствали клирици, официални лица, членове на Дружеството, както и близки на манастира. Освен това на срещата имало и високопоставено лице от ПАСОКдепутатът Димитрис Констандопулос, който публично се извинил за това, че е гласувал за договора за съвместно съжителство. Ще цитираме откъс от статията на Архон:
„Изключително беше присъствието на депутата от Етолокарнания от ПАСОК Димитрис Констандопулос, който пожела новата година да бъде по-дейна, по-благословена и да е изпълнена с оптимизъм и надежда. Заяви, че е православен християнин и помага в олтара, човек, който иска Бога до себе си и че обича манастира.
„Искрено ви казвам, че това, което ще кажа, го чувствам като изповед. Гласувахме за приемането на един закон в Парламента. Поисках два от членовете да бъдат премахнати и разбира се, в единия от тях ставаше въпрос за осиновяването. Бяха премахнати. Един текст обаче бе приет, което ме натъжава. И аз гласувах. Дано Бог ме помилва. Чувствам голяма тежест върху себе си. Молете се на Бога да ме помилва“.
Припомняме на нашите читатели, че наскоро в Гърция бе приет проектозакон за съвместно съжителство на еднополови двойки, който бе посрещнат с остри реакции и критики от страна на Църквата и много хора от страната.
 
По новината работи Асен Андонов
Източник: www.arxon.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Над 10 000 лв. се събраха от благотворителния концерт за възстановяване на храм в Слатина

Над 10 000 лв. бяха събрани снощи на благотворителния концерт на стадион Академик в район ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *