Начало / Новини / Един от най-популярните грузински модели стана монах

Един от най-популярните грузински модели стана монах

 Преди няколко месеца един от най-популярните грузински модели-мъже, 21-годишният Лаша Бордзикули, беше подстриган в монашество, съобщава седмичникът „Квела сиахле” („Всички новини”). Този факт предизвика истинско вълнение сред потребителите на социалните мрежи.

Но тази информация се оказа сензационна преди всичко за онези, които не знаеха, че от детските си години Лаша Бордзикули служи като олтарник (помощник в олтара) на Патриарх Илия ІІ. Той участвал в службите в катедралния храм Самеба (Пресвета Троица) до самото си заминаване да следва в Солунския университет Аристотел.
Там, в една от гръцките православни обители, Лаша Бордзикули приел монашеско пострижение.
За своето решение младият монах пише в социалните мрежи: „Преди известно време всичко в моя живот се промени. Аз почувствах кое в света е истински ценно и какво е истинско щастие, което може да стане вечно, ако вървиш по верния път. Дълго криех, че съм взел решение да стана монах, защото не исках да бъде в центъра на общественото внимание. Но моето пристигане в Грузия усложни задачата да оставя всичко в тайна. Да, аз приех пострижение в един от гръцките манастири и реших да посветя останалото време от живота си на Бога. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха, моля Всевишния за милост и да даде добър живот на всички, на които волно или неволно съм причинил болка със своето решение. С любов – отец Дионисий”.
Превод: Татяна Филева
Източник: www.blagovest-info.ru

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *