Начало / Новини / Патриарх Кирил: Моля се на Господ за упокоението на невинно убитите

Патриарх Кирил: Моля се на Господ за упокоението на невинно убитите

patriarh_kirill
Руският патриарх изрази съболезнованията си към президента Франция: „Моля се на Господ за упокоението на невинно убитите“.
Негово Светейшество Московски и на цяла Русия патриарх Кирил изрази своите съболезнования към президента на Френската Република Франсуа Оланд, спрямо серията терористични нападения които бяха извършени във Френската столица – Париж на 13-14-2015, жертви на които бяха повече 120 души.

Ваше Превъзходство, Скъпи Г-н Президент:
Новините за терористичните нападения над Париж отекнаха с голяма скръб в моето сърце. Като резултат на тези дяволски деяния, стотици бяха убити и мнозина ранени. От името на Руската Православна Църква, искам да изразя дълбоки съболезнования към вас и към целия френски народ. Тероризма е източник на зло, на безброй мъки и бедствия, унищожава човешкия живот и търси да внедри страх в душите на хората. Да му се противопоставяме е ефективна мярка да се решат и преодолеят съществуващите различия и да се мобилизират различните държави за една  единна и смела съпротива срещу злото.
Моля се Всемилостивия Бог да даде покой на душите на загиналите, бързо възстановяване на ранените и утеха, сила на духа и кураж на техните семейства, роднини и близки за да преминат изпитанието срещу което са изправени.
Със дълбоки съболезнования,
+ Кирил
Московски и на цяла Русия Патриарх
Превод от английски: Георги Германов

Източник: http://www.pravmir.com

Patriarchal condolences  to President of France over terrorists actions in Paris

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Неофит: На фона на изпитанията празникът Преображение е глътка свеж въздух

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит отправи послание по повод празника Преображение Господне. Предлагаме пълния текст ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *