Начало / Новини / Патриарх Кирил: Моля се на Господ за упокоението на невинно убитите

Патриарх Кирил: Моля се на Господ за упокоението на невинно убитите

patriarh_kirill
Руският патриарх изрази съболезнованията си към президента Франция: „Моля се на Господ за упокоението на невинно убитите“.
Негово Светейшество Московски и на цяла Русия патриарх Кирил изрази своите съболезнования към президента на Френската Република Франсуа Оланд, спрямо серията терористични нападения които бяха извършени във Френската столица – Париж на 13-14-2015, жертви на които бяха повече 120 души.

Ваше Превъзходство, Скъпи Г-н Президент:
Новините за терористичните нападения над Париж отекнаха с голяма скръб в моето сърце. Като резултат на тези дяволски деяния, стотици бяха убити и мнозина ранени. От името на Руската Православна Църква, искам да изразя дълбоки съболезнования към вас и към целия френски народ. Тероризма е източник на зло, на безброй мъки и бедствия, унищожава човешкия живот и търси да внедри страх в душите на хората. Да му се противопоставяме е ефективна мярка да се решат и преодолеят съществуващите различия и да се мобилизират различните държави за една  единна и смела съпротива срещу злото.
Моля се Всемилостивия Бог да даде покой на душите на загиналите, бързо възстановяване на ранените и утеха, сила на духа и кураж на техните семейства, роднини и близки за да преминат изпитанието срещу което са изправени.
Със дълбоки съболезнования,
+ Кирил
Московски и на цяла Русия Патриарх
Превод от английски: Георги Германов

Източник: http://www.pravmir.com

Patriarchal condolences  to President of France over terrorists actions in Paris

За Ангел Карадаков

Виж още

Бягащи от огнения ад намериха спасение в сливенски манастир

Петима бягащи от пожарите в с. Срем, Тополовградска община, намериха спасение в Устремския манастир „Света ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *