Начало / Новини / Св. Синод на Кипър: Узаконяването на еднополовия брак изкривява морала и руши обществото

Св. Синод на Кипър: Узаконяването на еднополовия брак изкривява морала и руши обществото

Светият синод на Кипърската православна Църква излезе с обръщение към клира и миряните си по повод бъдещото приемане на Закон за свободно съжителство, който утвърждава и еднополовите двойки. Документът бе прочетен във всички църкви в Кипър на 5 юли след неделното богослужение.
В обръщението на кипърските архиереи се подчертава, че „за Църквата е неприемлива всяка форма на съжителство извън тайнството Венчание”. Разпростирането на действието на Закона за свободно съжителство върху еднополовите двойки, според Св. Синод на Кипърската църква, е „крайна степен на извращение”, тъй като „християнското учение при никакви условия не може да оправдае хомосексуализма и да се примири със съвместното съжителство на хора от един и същ пол”.
Апостол Павел недвусмислено осъжда содомията, като казва: ”Не се лъжете: нито блудници, ни идолослужители, ни прелюбодейци, нито малакийци, ни мъжеложници … няма да наследят царството Божие” (1 Кор. 6:9-10).
Църквата съветва всички, които имат склонност към содомия и хомосексуализъм, да се борят с тази своя страст, та да се освободят от тази си наклонност така, както се борят и с другите си страсти и пороци.
Св. Синод на Кипърската Църква изказва мнението, че законите не трябва да „служат за простото изпълнение на човешките желания, а са длъжни да имат възпитателна функция. Особено недопустимо е законодателството да обявява отклонението за норма”. Законите за легализиране на еднополовото съжителство „изкривяват моралните и нравствени стандарти на хората и съдействат за разпадането на обществото”.

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Неофит: На фона на изпитанията празникът Преображение е глътка свеж въздух

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит отправи послание по повод празника Преображение Господне. Предлагаме пълния текст ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *