Начало / Новини / Блог за Неврокопски митрополит Борис

Блог за Неврокопски митрополит Борис

„По примера на своите достойни предходници — светители, преподобни мъченици от родната ни Църква, живя и завърши своя кръстен път Неврокопският митрополит Борис. В днешните трудни и объркани дни като запален светилник (срв. Мат. 5:13-16), гори и пръска светлина със своя подвиг, този непрежалим наш свещеномъченик! Без съмнение той и сега все тъй отправя горещи молитви пред Божия Престол за своето паство, за любимото си Отечество, за православния български народ.“ 
Блогът за Неврокопски митрополит Борис е създаден с цел разпространяване на историята за живота на дядо Борис, както и за неговото добро дело на Божията нива в Неврокопска епархия. 


Надямаме се, че това наше начинание ще бъде подкрепено от всички православни християни. В този блог ще се опитаме да съберем всичко писано за Негово Високопреосвещенство Неврокопски Митрополит Борис, както и фотоси, които са запечатали важни моменти от живота в Неврокопската епархия по време на светителстването на дядо Борис. Нека не забравим делото на Митрополит Борис, нека покажем, че делото на живота му ще пребъде за Слава на Светата, Единосущна и Неразделна Троица – Отец, Син и Св. Дух! Амин!

Екипът на блог „Добротолюбие“.

Блога за дядо Борис може да го намерите на адрес: http://borisnevrokopski.blogspot.com/


Използван е цитат от http://pravoslavie.domainbg.cm/.

За Ангел Карадаков

Виж още

Днес е празникът на света великомъченица Марина

Девойката Марина била дъщеря на езически жрец в Антиохия Писидийска (ІІІ в.). Баща й я ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *