Начало / Новини / ОБРЪЩЕНИЕ на Пловдивския митрополит Николай

ОБРЪЩЕНИЕ на Пловдивския митрополит Николай

снимка: http://www.plovdivskamitropolia.bg  
Пловдивският митрополит Николай  написа обръщение към клира и миряните на Пловдивска епархия. То бе публикувано както в официалния сайт на Пловдивска св. Митрополия, така и в официалния сайт на Св. Синод на Българската Православна Църква.
В обръщението си Пловдивският митрополит Николай поздравява вярващите по случай идването на мощите на св. праведни Йоаким и Анна. 
В него той  засяга  въпроса относно сурогатното майчинство и  проектозакона за детето, който е бил предложен за разглеждане от Министерството на труда и социалната политика. 
По нататък обръщението продължава: „Чрез житието на Светите праведни Йоаким и Ана Светата православната църква ни казва, че децата са благословение, което се дава от Бога. Това впрочем го знае всяка жена, която е станала майка, защото е разбрала и почувствала, че в майчинството има нещо, което не може да се обясни от науката и не може да се изкаже с думи. Това е Божие чудо. Йоаким и Ана са се обърнали с искрена вяра към Бога и макар и на преклонна възраст Той ги е дарил с рожба. Със Света Богородица. Което показва, че искрената вяра прави безмерни чудеса. Докато опитите да бъде излиган Господ не са довели до нищо добро, за което особено в Стария Завет има безброй примери.“
По надолу в обръщението Високопреосвещеният Пловдивски митрополит засяга и темата за съжителството без брак. И припомни, че Църквата, винаги ще подкрепя действията на държавата, които защитават семейството и най-вече децата, както и всяка инициатива, водеща до намаляване на детската престъпност.
Цялото обръщение на Пловдивския митрополит, може да прочетете в официалния сайт на пловдивска св. Митрополия (тук).

За Ангел Карадаков

Виж още

Спомен за дядо Добри – шест години от неговата кончина

Днес се изпълват шест години от кончината на дядо Добри, който ще остане в историята ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *