Начало / Uncategorized / Да помогнем на малкия Илиян да завърши лечението си

Да помогнем на малкия Илиян да завърши лечението си

През месец февруари на настоящата година се поде кампания за осъшествяване лечение на осемгодишният Илиян Петков от София.

Детето преминава през редица изпитания. Бременността на майка му протича със затруднения и в крайна сметка бебето се ражда недоносено и с тегло под два килограма. Впоследствие родителите забелязват изоставане в развитието и след поредица от изследвяния е поставена диагноза генерализирано разстройство на развитието. Обкръжен от любовта и подкрепата на майка си Лилия и баба му Снежа, с които живее, малкият Илиян посещава ерготерапевт, логопед и детска градина със статут на дете със специално образователни потребности, а понастоящем, придружаван от мама Лили, той ходи и на училище. Въпреки това, момченцето е зависимо от своите родители по отношение на хранене, самообслужване и хигиена.

Надежда на семейството дава болница Parks в Нови Сад, Сърбия.

Медицинският екип на лечебното заведение постига успехи в регенеративната медицина и прилага успешно BMAC THERAPY (концентриран костен мозък със стволови клетки) при деца с проблеми от аутистичния спектър. Лечебната терапия се провежда в три сесии с промеждутък между тях. Благодарение на подкрепата на всички дарители, майлкият Илиян премина през първите два етапа, които се проведоха на 8 април и 3 юни, на обща стойност 15 050 евро. Последната процедура е насрочена за 8 юли и е на стойност ок. 8200 евро, като не са включени средствата да път, квартира и ежедневни нужди. Сумата е над възможностите на майката на детето Лили, която обгрижва Илиян ежедневно, и баба му Снежа, която работи като продавач на свещи и клисар в храм „Св. Благовещение Богородично“ в столичния ЖК Дружба 2. 

Като благодарят на всички за оказаната помощ, без която досегашното лечение не би било възможно, двете жени отново отправят апел за подкрепа.

Нека помогнем на семейството да подобри живота на малкия Илиян и да му осигури по-светло и щастливо детство!

Данни за банков превод:

Получател: Лилия Георгиева Петрова

IBAN: BG50UBBS80021005792940

Основание: Помощ за Илиян Първанов Петков

Повече актуална информация, медицински и платежни документи можете да намерите на Фейсбук страницата в „Подкрепа за Илиян тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Проф. Димитър Попмаринов: Патриархът ще поведе българската църква и хората

„Той е сериозен, зрял човек, с опит“, каза преподавателят в интервю за Nova news.  Патриарх ...