Начало / Uncategorized / Монтана отбеляза празника на Светия Дух

Монтана отбеляза празника на Светия Дух

Честването на празника на Монтана Деня на Свети Дух започна с Божествена света литургия, отслужена от Видинския митрополит Даниил и Неврокопския митрополит Серафим в храм „Свети Дух“ в града, съобщават от Общината, информира БНР.

„Пред Монтана има още много възможности и се надявам всички заедно да работим за това нашия град да става все по-приветлив за хората“, заяви кметът Златко Живков в обръщението си към хората на Монтана по повод празника на града.  

От най-стария храм в града „Св. св. Кирил и Методий“ духовници, представители на светската власт, гости от страната и чужбина се отправиха с литийно шествие към обновения площад „Жеравица“.  

„Нека пребъде вярата, която ни води към Бог, към добродетелите, към милосърдие, трудолюбие, правда, дълготърпение“, заяви Видинският митрополит Даниил след празничния молебен. 

„Господ изпрати Светия Дух, за да даде смисъл, съдържание и пълнота на човешкия живот. Само като приемем Бога и неговата спасителната благодат можем да изпитаме радост от живота, да се възродим, да възродим нашите градове и да пребъде България“, каза още митрополит Даниил.

За Ангел Карадаков

Виж още

Проф. Димитър Попмаринов: Патриархът ще поведе българската църква и хората

„Той е сериозен, зрял човек, с опит“, каза преподавателят в интервю за Nova news.  Патриарх ...