Начало / Uncategorized / „Празник на православния дух и традиции“ – боядисване на великденски яйца от деца от столични училища и детски градини

„Празник на православния дух и традиции“ – боядисване на великденски яйца от деца от столични училища и детски градини

На 2 май – Велики четвъртък – от 11.00 ч. до 12.30 ч. на площад „Света Неделя“ Софийската света митрополия организира за шеста поредна година „Празник на православния дух и традиции“ – боядисване на великденски яйца от деца от столични училища и детски градини.

При слънчево време традиционният празник ще се проведе на площад „Света Неделя“. Около 12.30 ч. от площада ще потегли празничната лития с деца, носещи икони и кошнички с боядисаните яйца, водени от свещенослужители на Софийската света митрополия, която ще достигне до храм „Света София“ по маршрут: площад „Света Неделя“ – бул. „Княз Александър Дондуков“ – ул. „Георги С. Раковски“ – храм „Света София“.

При дъждовно време събитието ще се проведе в Античен културно-комуникационен център „Сердика“ (под купола на Ларгото), а празничната лития няма да се състои. „Празник на православния дух и традиции“ се реализира с подкрепата на Столичната община.

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...