Начало / Uncategorized / Великденски концерт пред строящия се в ”Люлин” храм ”Св. Патриарх Евтимий”

Великденски концерт пред строящия се в ”Люлин” храм ”Св. Патриарх Евтимий”

Празничен благотворителен концерт „Христос Воскресе – светла радост донесе!“ със специалното участие на Фолклорен ансамбъл „Българе“, Калоферски гайдари и ученици, ще се проведе в събота, 27 април, от 12.30 ч. в пространството до градежа на новия православен храм „Св. Патриарх Евтимий“ в Люлин, съобщава dnes.dir.bg.

Събитието е кулминацията на тримодулното Великденско тържество, организирано от Сдружение за национален и духовен възход „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ и от Столична Община – район „Люлин“. Досега всяко училище в района имаше възможността да посади вековно дърво в двора на храма по време на кампанията „Засади бъдеще!“. Поставени са и табели с датата на засаждане, името на училището и кратка сентенция, с която то се идентифицира.

Минути преди концерта ще бъде открита и Галерия с рисунки под надслов „Великденски шарки, любов и Възкресение“. Произведенията са на ученици от 1-12 клас и са на тема „Възкресение“, „Цветовете на Великден“, „Молитва за мир“, „Заедно можем“, „За любовта“, „Рисувам щастие “ и „Светлина и прошка“.

Сдружението за национален и духовен възход „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ и църковното настоятелство организират проявите с цел изграждане на общности и приобщаване към православието, културата и традициите на нашия народ.

Храмът, посветен на Св. Патриарх Евтимий Търновски, се гради изцяло с дарения и е подкрепен от Българската православна църква, от Столичната община и от район „Люлин“. 

Всички могат да станат съпричастни към проекта и да дарят на:

Банкова сметка за дарения:

IBAN BG34STSA93000029634724

Титуляр: Църква Св. Патриарх Евтимий Търновски

За Ангел Карадаков

Виж още

Проф. Димитър Попмаринов: Патриархът ще поведе българската църква и хората

„Той е сериозен, зрял човек, с опит“, каза преподавателят в интервю за Nova news.  Патриарх ...