Начало / Uncategorized / Българско училище „Св. Климент Охридски“ в Монреал ще организира ателие за боядисване на яйца

Българско училище „Св. Климент Охридски“ в Монреал ще организира ателие за боядисване на яйца

Българско неделно училище „Св. Климент Охридски“ при Българска православна църква „Св. Иван Рилски“ в град Монреал, провинция Квебек, Канада, организират творческо ателие по случай предстоящото отбелязване на Възкресение Христово, съобщава БТА.

„Отправяме покана към всички желаещи деца да се присъединят към нас и заедно да боядисваме и украсяваме великденски яйца. По време на нашата среща децата ще имат възможност и да научат повече за традициите и обичаите, с които българският народ свързва великденските празници“ – пишат от екипа на Българско неделно училище „Св. Климент Охридски“ и допълват, че творческите занимания ще бъдат организирани в Българската православна църква в Монреал на 28 април 2024 г. (неделя) между 11:00 и 12:45 ч. местно време.

Сградата на Българската православна църква „Св. Иван Рилски“ в Монреал е място за провеждане на богослужения и център за културни изяви и обществена дейност.

Там се провеждат занятията на Българско неделно училище „Свети Климент Охридски“, репетиции на детския хор, на групата за български народни танци, както и различни детски ателиета и творчески работилници, посветени на български национални и фолклорни празници.

За Ангел Карадаков

Виж още

Беседа за духовния живот на православния християнин – смъртта

В столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ продължават беседите от цикъла – „Духовният живот на православния ...