Начало / Uncategorized / Богослуженията през Страстната седмица обяви православната ни църква „Св. Константин и св. Елена” в Кент, Великобритания

Богослуженията през Страстната седмица обяви православната ни църква „Св. Константин и св. Елена” в Кент, Великобритания

Богослуженията през Страстната седмица обяви Българската православна църква „Св. Константин и св. Елена” в Кент, Великобритания, съобщи БТА.

На Велики четвъртък, 2 май, от 19:00 часа местно време в храма ще бъде отслужено Последование на дванадесетте евангелия.

На Разпети петък, 3 май, от 19:00 часа ще бъде извършено Опело Христово.

На Велика събота, 4 май, от 10:00 часа в църквата ще се отслужи Василиева литургия, става ясно от публикацията.

Българската православна църква „Св. Константин и св. Елена” е създадена с благословението на Западно –и Средноевропейския митрополит Антоний през 2017 година.

Църквата има за цел обгрижването на българите и останалите православни християни в графство Кент, Великобритания, като за целта е назначен протойерей д-р Добромир Димитров, пише в сайта на храма.

Православната ни църква ползва под наем англиканския храм „Св. Архангел Михаил и всички ангелски сили” в Къкстън – градче, което се намира на седем километра от Рочестър и на 52 километра от центъра на Лондон, посока югоизток.

За Ангел Карадаков

Виж още

Семинар за дигитализацията на църковното историческо наследство

На 20 май 2024 г. от 13.00 ч. в зала 8 на Богословския факултет ще ...