Начало / Uncategorized / Открит урок „Среща с думите“ ще представят в Клисурския манастир

Открит урок „Среща с думите“ ще представят в Клисурския манастир

„Среща с думите“ е четвъртият открит урок с учениците от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Брегово. Домакин на събитието е Клисурският манастир, съобщи БТА.

В програмата е предвидено участие на писателя Тони Теллалов и архимандрит Антим – протосингел на Видинската света митрополия. „С гостите ще направим едно пътешествие в света на думите и тяхното значение за откриване на смисъл в човешкото съществуване, ще дадем воля на мечтите си и ще търсим отговори на незададени въпроси“, каза проф. Венелин Терзиев.

По думите му в срещата ще участват ученици от 1-ви до 4-и клас, като освен от Брегово този път ще присъстват и деца от няколко други училища. Всички ще получат и по една книжка като подарък.

„Идеята е да се направят дванадесет открити урока, за да срещнем ученици и родители с известни и талантливи личности. Те, от своя страна, да разкажат за своя живот, работата си, какво са постигнали“, обясни проф. Терзиев.

Поредицата от уроци се организират с благословението на Видинския митрополит Даниил, под патронажа и със съдействието на кмета на община Брегово Илиян Бърсанов. Изнесеният урок „Среща с думите“ ще се проведе на 19 април в Клисурския манастир „Св. св. Кирил и Методий“.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Семинар за дигитализацията на църковното историческо наследство

На 20 май 2024 г. от 13.00 ч. в зала 8 на Богословския факултет ще ...