Начало / Uncategorized / Ученици от Гърция гостуваха във Варненска и Великопреславска света митрополия

Ученици от Гърция гостуваха във Варненска и Великопреславска света митрополия

На 22 март ученици от град Кардица бяха приети в сградата на Варненска и Великопреславска света митрополия. По молба на Директора на Първа гимназия в програмата на младежите е включено още посещение на православни храмове в морската столица. Образователната им екскурзия е в периода 21 – 23 март, съобщиха от Варненска и Великопреславска митрополия.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ставрофорен иконом Дончо Александров – епархийски съветник, и иконом Йордан Найденов – секретар на светата митрополия, приеха и събеседваха с младежите. Духовниците ги запознаха с важни събития от богатата история на епархията.

Преводът от гръцки извършиха г-жа Пинелопи Ксантопулу и митрополитският църковен певец Тодор Тодоров, възпитаник на Консерваторията за византийска църковна музика „Св. Йоан Дамаскин“ в град Кардица.

Отците преподадоха архипастирския поздрав и благослов на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан, пожелавайки на учениците да се радват на младостта си, да са близо до Църквата, където могат да намерят смисъл в своя живот, както и да прекарат приятно в морския град.

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...