Начало / Uncategorized / Храм „Св. Николай Чудотворец“, „Меден рудник“ Бургас в организира безплатен коледен обяд за нуждаещи се

Храм „Св. Николай Чудотворец“, „Меден рудник“ Бургас в организира безплатен коледен обяд за нуждаещи се

Коледен безплатен обяд за хора в нужда организира Църковното настоятелство при храм „Св. Николай Чудотворец“  в к-с „Меден рудник“, съобщи БНР.

Инициативата ще се осъществи съвместно със кафенето при спортна зала ,,Н.Станчев“. Обядът ще се проведе в заведението от 12 часа на 25 декември – Рождество Христово, съобщи свещеноиконом Емилиан Михайлов, архиерейски наместник и предстоятел на храма:

„Тази инициатива провеждаме от четири години. Поканени са всички самотни, болни, възрастни хора и многодетни семейства. Да заповядат на празничната безплатна трапеза, за да отпразнуваме заедно този светъл и голям Празник „Рождество Христово“! От 9 часа ще е литургията, която е духовната храна за душата, а след това ще е празничната трапеза с празнично настроение, българска народна музика, топла храна и добра дума!“ 

Отец Емилиян съобщи, че обядът през годините се посещава от 15 – 20 души, като някои не остават в заведението, а си взимат храната за вкъщи. Той призовава дарители да се присъединят към този акт на милосърдие и така да се помогне на повече нуждаещи се, които са изпаднали в затруднение за прехраната си.

За Ангел Карадаков

Виж още

Бягащи от огнения ад намериха спасение в сливенски манастир

Петима бягащи от пожарите в с. Срем, Тополовградска община, намериха спасение в Устремския манастир „Света ...