Начало / Uncategorized / Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с реклама за лекарство, в която се използва името на свещеник

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с реклама за лекарство, в която се използва името на свещеник

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с репортаж, излъчен в национална телевизия, по време на който свещеник разказва, че в интернет пространството се разпространява реклама на лекарствен продукт, за който се твърди, че е разработен и патентован от отец.

По време на репортажа свещеникът заяви, че е научил от свои познати за рекламата на този продукт, както и че той „нито е учил медицина, нито се занимава с билкарство“ и няма нищо общо с медикамента.

Софийска районна прокуратура образува преписка по случая и започна проверка, която е възложена нa ГДБОП-МВР. В случай че в хода на проверката бъдат събрани достатъчно данни за извършено престъпление, ще бъде образувано досъдебно производство.

Във вчерашния ден от Софийска св. митрополия алармираха до обществеността, че името на столичния свещеник Методи Корчев бе замесено в лъжлива реклама на лекарство. „Длъжни сме обаче да призовем обществото да не се доверява на подобни продукти, защото, освен че няма да помогнат, могат и сериозно да навредят на здравето ви! Категорично отричаме каквато и да е връзка на отец Методи Корчев с рекламираните от негово име лекарствени субстанции под марката SinAktiv, като ще предприемем мерки за сезиране на отговорните държавни органи по случая“, казаха още от Софийска св. митрополия.

За Ангел Карадаков

Виж още

Проф. Димитър Попмаринов: Патриархът ще поведе българската църква и хората

„Той е сериозен, зрял човек, с опит“, каза преподавателят в интервю за Nova news.  Патриарх ...