Начало / Uncategorized / Замесиха столичен свещеник във фалшива реклама за лекарства

Замесиха столичен свещеник във фалшива реклама за лекарства

„В разгара на Рождественските пости – време за добри дела, искрена молитва, въздържание и смирение името на отец Методи Корчев от храм “Св. Николай Мирликийски Чудотворец” в София и доверието на миряните в него станаха обект на лъжовна реклама на съмнителни продукти, на които се преписват лечебни свойства“, съобщават от Софийска св. митрополия.

В постове разпространени в различни социални мрежи и сайтове се твърди, че отецът е разработил и патентовал лекарствен продукт, което категорично не отговаря на истината.

За съжаление порочната практика да се промотира продажбата на препарати с неизвестен произход, като за целта се използва лицата на авторитетни лекари и духовници не е нова.

„Длъжни сме обаче да призовем обществото да не се доверява на подобни продукти, защото, освен че няма да помогнат, могат и сериозно да навредят на здравето ви! Категорично отричаме каквато и да е връзка на отец Методи Корчев с рекламираните от негово име лекарствени субстанции под марката SinAktiv, като ще предприемем мерки за сезиране на отговорните държавни органи по случая“, съобщават още от Софийска св. митрополия.

Заглавна снимка: pixabay.com

За Ангел Карадаков

Виж още

В памет на Българския патриарх Неофит – брой на списание „Светодавец“

Уважаеми читатели, представяме ви новия брой на списание „Светодавец“, посветен на Българския патриарх Неофит. Говорим ...