Начало / Uncategorized / Представители на различни институции ще дарят време в кампания в дома за стари хора в Благоевград

Представители на различни институции ще дарят време в кампания в дома за стари хора в Благоевград

Хора от различни сфери се включват в кампанията „Дари време“ в дома за възрастни хора „Света Петка“, съобщиха от Православния информационен център в Благоевград. Кампанията започна днес в 10:00 часа с областния управител на Благоевград Мария Димова, която гостува в дома за стари хора и заедно с обитателите му ще украсят празнично, предаде БТА. 

Официалното откриване на инициативата е във вторник, 5 декември, с гостуване на Негово високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, който от 15:00 часа ще проведе беседа с възрастните хора. 

В кампанията се включват още началникът на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов, капитанът на ФК Пирин Александър Дюлгеров и деца от детска градина „Вечерница“, председателят на Общинския съвет по наркотични вещества Магдалена Рахова. 

Кампанията продължава и през следващата седмица с гостувания на директора на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Богдана Костадинова, а урологът д-р Костадин Радонов ще проведе здравна беседа и профилактичен преглед на възрастните хора в дома, съобщиха от Православния център. С обитателите на дома „Света Петка“ ще се срещнат още директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Валентин Василев, а ученици от града са подготвили „Тържество за баба и дядо“. Театрално представление ще поднесат и студенти от Югозападния университет.

Целта на кампанията е хора с различни професии да отделят от своето време през месеца, в който очакваме Рождество Христово и да зарадват възрастните хора в дома.

Кампанията „Подари време“ е съвместна инициатива на Неврокопска света митрополия и Радио Благоевград. Целта е да се възвърне чувството за пълноценност на възрастните хора, които са откъснати от социална среда, посочват организаторите. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...