Начало / Uncategorized / Представители на различни институции ще дарят време в кампания в дома за стари хора в Благоевград

Представители на различни институции ще дарят време в кампания в дома за стари хора в Благоевград

Хора от различни сфери се включват в кампанията „Дари време“ в дома за възрастни хора „Света Петка“, съобщиха от Православния информационен център в Благоевград. Кампанията започна днес в 10:00 часа с областния управител на Благоевград Мария Димова, която гостува в дома за стари хора и заедно с обитателите му ще украсят празнично, предаде БТА. 

Официалното откриване на инициативата е във вторник, 5 декември, с гостуване на Негово високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, който от 15:00 часа ще проведе беседа с възрастните хора. 

В кампанията се включват още началникът на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов, капитанът на ФК Пирин Александър Дюлгеров и деца от детска градина „Вечерница“, председателят на Общинския съвет по наркотични вещества Магдалена Рахова. 

Кампанията продължава и през следващата седмица с гостувания на директора на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Богдана Костадинова, а урологът д-р Костадин Радонов ще проведе здравна беседа и профилактичен преглед на възрастните хора в дома, съобщиха от Православния център. С обитателите на дома „Света Петка“ ще се срещнат още директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Валентин Василев, а ученици от града са подготвили „Тържество за баба и дядо“. Театрално представление ще поднесат и студенти от Югозападния университет.

Целта на кампанията е хора с различни професии да отделят от своето време през месеца, в който очакваме Рождество Христово и да зарадват възрастните хора в дома.

Кампанията „Подари време“ е съвместна инициатива на Неврокопска света митрополия и Радио Благоевград. Целта е да се възвърне чувството за пълноценност на възрастните хора, които са откъснати от социална среда, посочват организаторите. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...