Начало / Uncategorized / Всенародна молитва за здравето на Българския патриарх Неофит

Всенародна молитва за здравето на Българския патриарх Неофит

Всенародна молитва днес отправиха стотици православни християни за здравето и бързото възстановяване на Светейшия Български патриарх Неофит, който в момента се намира във ВМА. 

Днес в голяма част от храмовете в страната бяха отслужени молебени за здравето на патриарх Неофит. Софийска митрополия призова духовниците да се помолят за предстоятеля на родната ни Църква тази неделя, като включат в богослужението специални прошения за патриарха (тях може да прочетете тук). Варненска и Великопреславска митрополия също призова духовенството да се помоли за здравето на патриарх Неофит (тук).

В Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ на 1 декември бе отслужен молебен от Браницкия епископ Пахомий (тук). Молитва за бързото възстановяване на патриарх Неофит отправиха и митрополитите и епископите на БПЦ-БП, които бяха в Пловдив по повод научна конференция за протопсалт Аргир Малчев. 

Пред БГНЕС Пловдивският митрополит Николай каза: „Молитвите си, надеждите си и упованието си възлагаме на Бога, който изцелява всяка болест и всяка немощ у човека. Той е лекарят на лекарите, той да изцели и да дарува крепко здраве на светлейшия ни йерарх Неофит, митрополит Софийски и патриарх български, както досега, така и занапред да ръководи православната ни църква към Небесното царство“, заяви Пловдивският митрополит Николай. 

В Патриаршеската катедрала днес също бе отслужен молебен за здравето на патриарх Неофит (тук). Надеждите и молитвите на всички духовници и православни християни са Светейшият патриарх да се възстанови бързо и да продължи да служи и води боголюбивия ни народ. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Бягащи от огнения ад намериха спасение в сливенски манастир

Петима бягащи от пожарите в с. Срем, Тополовградска община, намериха спасение в Устремския манастир „Света ...