Начало / Uncategorized / Излезе брой 51 на списанието „Децата на св. Йоан Рилски“

Излезе брой 51 на списанието „Децата на св. Йоан Рилски“

Излезе нов брой на списанието „Децата на св. Йоан Рилски“, издавано от Българската православна църква „Св. Йоан Рилски“ в Лондон. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на храма. 

Брой 51 започва така:  „Мили деца, ако най-важното в живота ни са страничните неща, а не изграждането на връзка с Бога като добър приятел и помощник, ние няма да станем такива, каквито Бог ни е замислил при сътворението на човека. Това ни разкрива и четеното днес на службата Свето Евангелие (Лука 18:18-27). Живата връзка с Христос ни показва, че няма „книга с правила“, която да се спазва робски, няма „едно нещо“, което можем да направим, за да бъдем спасени от греха и смъртта“. 

В броя има информация също така за свети Порфирий Кавсокаливит, който се чества на 2 декември. Изданието споделя и молитва към Господ Иисус Христос. Има също така страница с „интересни факти за България“, както и рецепта за кьопоолу.  По изготвянето на броя са работили отец Добромир Димитров, Надя Йончева и Ива Димитрова. Списанието се издава с благословението на Западно-и Средноевропейски митрополит Антоний. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...