Начало / Uncategorized / Митрополит Серафим благослови нов Национален пресклуб на БТА в Петрич

Митрополит Серафим благослови нов Национален пресклуб на БТА в Петрич

С тържествен водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, беше открит Национален пресклуб на БТА в град Петрич.

„С откриването днес запълваме една липса“, каза генералният директор на БТА Кирил Вълчев. Посочи три сериозни аргумента за избора на Петрич – демографски, исторически и икономически. Благодари на Община Петрич и на съветниците, които подкрепиха с решение предоставянето на помещение за Национален пресклуб.

Ползите ще бъдат също и за съседните общини – Сандански, Кресна и Струмяни. Популяризирането на региона ще се случва и чрез емисиите на английски език на Българска телеграфна агенция, уточни Вълчев.

Кметът на общината Димитър Бръчков подчерта, че е привилегия именно в Петрич да бъде открит Национален пресклуб на БТА, което нарежда градът до областните центрове. „Не се съмнявайте ,че ще има новини и събития. В наше лице ще имате един добър партньор“, се обърна към ръководството на БТА Димитър Бръчков.

Невероятен музикален поздрав отправиха възпитаници на НЧ „Братя Миладинови – 1914“ с песен, посветена на Петрич. Кореспондент на БТА за Петрич, Сандански, Кресна и Струмяни е Евелина Митрева – Гогова.

За Ангел Карадаков

Виж още

Румен Радев: Нека предпазим православието от политическата демагогия

Нека предпазим православието от политическата демагогия и оставим църквата да бъде независима, така като е по ...