Начало / Uncategorized / Абсолвентите от Православния богословски факултет на ВТУ получиха дипломите си за завършено висше образование

Абсолвентите от Православния богословски факултет на ВТУ получиха дипломите си за завършено висше образование

В деня, в който православната църква почита преподобния Теодосий Търновски дипломите си за завършено висше образование получиха абсолвентите от Православния богословски факултет на Великотърновския университет, информира boliarinews.bg.

Тържественото събитие започна със света литургия, отслужена от отец Марин Маджаров в университетския храм „Свети Евтимий, патриарх Търновски“.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров връчи дипломите в присъствието на декана на ПБФ проф. д-р Магдалена Легкоступ и на Нeгово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий.

„За мен е удоволствие, че в деня, в който почитаме св. Теодосий Търновски – учител на св. Евтимий, патриарх Търновски, връчваме дипломите на нашите студенти. За нас е празник когато виждаме, че студентите ни напредват в живота си, получават своите дипломи и са подготвени за всичко, което им предстои. Православният богословски факултет се наложи не само страната, но и извън нея. Ние сме много търсени и желани.

Великотърновският университет се превърна в своеобразен център на църковните изкуства на Балканите. Имаме чудесно сътрудничество с всички добри школи – гръцката, румънската, сръбската.

Мен като ректор ме радва, че Факултетът е стойностен и продължава да изпраща към живота наши възпитаници, които се реализират в най-различни сфери. Пожелавам ви здраве и успехи!“, каза в приветствието си към абсолвентите проф. Д. Димитров.

„Помнете, че ако към истината прибавим добродетел, към нея въздържанието, търпението, братолюбието и любов, то вие ще бъдете щастливи. Желая ви според това да продължи животът ви и навсякъде да показвате светлината на Христовата любов, чрез познанието за Господ Иисус Христос. Бъдете добри и успявайте! Честит празник!“, каза в словото си деканът проф. Магдалена Легкоступ.

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...