Начало / Uncategorized / Излязоха два нови броя на списанието „Децата на св. Йоан Рилски“

Излязоха два нови броя на списанието „Децата на св. Йоан Рилски“

Излязоха два нови броя (49 и 50) на списанието „Децата на св. Йоан Рилски“, издавано от Българската православна църква „Св. Йоан Рилски“ в Лондон. Това става ясно от публикации във Фейсбук страницата на храма.

В брой 49 неделното Евангелско четиво показва притчата за добрия самарянин. От изданието коментират и че „ближен е всеки човек, с когото Бог ни среща и който има нужда да проявим към него милост. Бог иска ние да сме действащи“. В броя има също информация от отец Добромир Димитров относно изповедта. Поместени са и думите на едно осемгодишно дете за първата му изповед. Има също така молитва към Господ Иисус Христос, както и рецепта за макарони с орехи. 

В брой 50 има информация за празника Въведение на Света Богородица в храма, който се чества на 21 ноември. Тогава отбелязваме и Деня на православната християнска младеж и семейство. От изданието разсъждават върху темата за отговорността на родителите. Има също молитва към Пресвета Богородица за децата. 

По изготвянето на двата броя са работили отец Добромир Димитров, Надя Йончева и Ива Димитрова. Списанието се издава с благословението на Западно-и Средноевропейски митрополит Антоний.

За Ангел Карадаков

Виж още

Бягащи от огнения ад намериха спасение в сливенски манастир

Петима бягащи от пожарите в с. Срем, Тополовградска община, намериха спасение в Устремския манастир „Света ...