Начало / Uncategorized / Вселенският патриарх изрази загриженост по повод пожарите в Гърция

Вселенският патриарх изрази загриженост по повод пожарите в Гърция

Вселенският патриарх Вартоломей е изразил съчувствието си и подкрепата на Църквата-Майка към хората от Еврос, които са подложени на изпитания от опустошителните пожари в региона, съобщава orthodoxianewsagency.gr.

Патриархът е провел телефонен разговор с митрополитите Дамаскин и Антим, в чиито епархии са основните големи пожари в южната ни съседка. Патриарх Вартоломей изрази съболезнованията си за загиналите от огненото бедствие, като се помоли за упокоение на душите им, а на огнеборците пожела по-скорошно справяне с бедствието. 

И днес продължи борбата с огъня в района на Еврос. По предварителни оценки огънят е изпепелил 380 000 декара. Гръцките медии съобщиха за 18 открити тела в горския резерват Дадия, има информации и за още 8 в района на селището Лефкими. Предполага се, че жертвите са мигранти. Жители на населени места край Атина бяха евакуирани заради нов пожар, предаде БНТ.

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...