Начало / Uncategorized / Света литургия на български събра наши сънародници и хървати в храм „Санта Мария ин Монтичели“ в Рим

Света литургия на български събра наши сънародници и хървати в храм „Санта Мария ин Монтичели“ в Рим

Света литургия за петата неделя след Петдесетница беше отслужена в древния храм „Санта Мария ин Монтичели“ в Рим. На богослужението присъстваха настоятели от Рим, Анцио, Нетуно и Колеферо, както и вярващи от Хърватия и София, съобщиха от Българската православна църковна община в Рим, предава БТА.

„С благодарност към всички православни християни от БПЦО „Свети Седмочисленици“ в Рим и околностите, които споделиха Божията благодат по време на Светата литургия, отслужена днес в българския храм в Рим. Независимо от горещините в този ден, те намериха милост и благословение в църквата, изповядаха се и се причастиха, и така приеха мира Господен в душите и телата си“, написаха още от храма.

В петата неделя след Петдесетница по традиция православната църква прославя основоположниците на родната вяра и богословие – светите отци от първите шест Вселенски събора.

Преди дни представители на Българската православна църковна община „Свети Седмочисленици“ в Рим бяха част от световна среща, която събра духовници от цял свят на площад „Свети Петър“ във Ватикана. На събитието присъстваха християни, артисти, млади хора, благотворителни организации и 30 носители на Нобелова награда за мир от целия свят.

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...