Начало / Uncategorized / Община Болярово дарява 30 хил. лв за ремонта на покрива на храма в с. Воден

Община Болярово дарява 30 хил. лв за ремонта на покрива на храма в с. Воден

30 хиляди лева ще бъдат дарени от общинския бюджет на Болярово за извършването на спешния ремонт на покрива на храм „Свети Георги“ в село Воден. Днес това предложение на кмета Христо Христов беше одобрено единодушно от общинските съветници, съобщава БНР.

120-годишната сграда се руши от множество течове от покрива, които са започнали да проникват в зидовете и да увреждат стенописите. Дарителската кампания в подкрепа на православния храм започна преди няколко години и макар да бяха събрани средства, сега са нужни още.

Дарения направиха хора, свързани със село Воден, припомни кметската наместничка Стоянка Чакърова, която изрази благодарност към ръководството на общината и общинските съветници.

Преди около месец беше избрано ново църковно настоятелство, което вече е и регистрирано.

Кметът Христов е провел разговори и със Сливенския митрополит Йоаникий и се надява от там също да бъдат отпуснати средства.

Междувременно от митрополията са отпуснали пари и утре започва и ремонтът на храма в село Денница, заслуга което има и кметската наместничка Милена Стамова, съобщи още кметът Христо Христов пред общинските съветници на днешното им заседание.

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...