Начало / Uncategorized / Започва дарителска кампания за спасяването на 150-годишна църква, която беше изпепелена във Вършец

Започва дарителска кампания за спасяването на 150-годишна църква, която беше изпепелена във Вършец

Започва дарителска кампания за спасяването на 150-годишна църква, която беше изпепелена във Вършец, Видинска епархия.

Припомняме, че на 11 април т.г. 150-годишна църква във Вършец изгоря в нощта на Лазаровден срещу Цветница. Огънят е унищожил покрива на храма „Възнесение Господне” в квартал „Заножене”. 

Пламъците обхванали църквата за минути. По думите на огнеборците причина за инцидента е късо съединение. Освен покрива са изгорели икони, прозорци, врати, иконостаса, свещници и цялата вътрешна облицовка. По чудо са се спасили листовете с имената на хората, които участвали в построяването на храма и парите от даренията.

Сайтът „Добротолюбие“ се присъединява към дарителската кампания и насърчава всички свои читатели, които имат възможност да помогнат за възстановяването на православния храм. 

Църковното настоятелство към храма в кв. Заножене, град Вършец откри сметка, към която всеки, който може и иска да помогне да дари.

BG36UBBS80021045409350 във валута BGN
BIC код: UBBSBGSF
ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД
Титуляр: ЦЪРКВА ВЪЗНЕСЕНИЕ ГОСПОДНЕ

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...