Начало / Uncategorized / Монетният двор на БНБ представи колекцията „Манастирите на България“

Монетният двор на БНБ представи колекцията „Манастирите на България“

Колекцията „Манастирите на България“, създадена от Монетен двор на Българската народна банка, беше официално представена на Негово Високопреосвещенство Западно- и средноевропейския митрополит Антоний и получи най-високо одобрение и благословение, съобщиха от БНБ.

Тя включва седем възпоменателни медала с изображения на едни от най-красивите и популярни манастири в България, които са били центрове на православната духовност и славянска писменост и култура, съхраняващи националните ценности в трудни за държавата времена.

Колекцията е чудесен представителен подарък, с който да се популяризира българската история, православна вяра и духовност, както и българските манастири, които са уникални с богатата си архитектура и с чудотворните икони в тях.

Предлага се в два варианта – от сребро 999,9 с цена 930 лв и от мед 999,9 с цена 560 лв. Изключително лимитиран тираж от 1000 броя и подарък за всяка колекция луксозна дървена кутия и сертификат с уникален номер. Продават се и по единично в красива картонена опаковка – от сребро с цена 133 лв и от мед с цена 79 лв.

За Ангел Карадаков

Виж още

Нова книга с богословски изследвания по Християнска етика на проф. д-р Иван Панчовски излезе от печат

Нова книга с богословски изследвания по Християнска етика на проф. д-р Иван Панчовски излезе от ...