Начало / Uncategorized / Чудотворната икона на Св. Богородица „Достойно ест“ бе посрещната в Атина

Чудотворната икона на Св. Богородица „Достойно ест“ бе посрещната в Атина

На 3 май, сряда, чудотворната атонска икона на Майката Божия – „Достойно ест“ бе посрещната официално в Атина, където ще остане до 15 май, съобщава orthodoxianewsagency.gr.

Иконата бе посрещната в присъствието на представители на държавното, политическото и военно ръководство, както и от стотици вярващи християни, които още от ранните часове на деня очакваха да се поклонят пред чудотворната икона. 

Иконата на Майката Божия ще остане до 15 май в Атина. Иконата бе донесена от светогорския старец Христофор Иверитис, както и делегация от монаси. Церемонията по посрещането на иконата се състоя в сряда от 18 часа с литийно шествие.

Иконата бе посрещната от Негово Блаженство архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним, духовенството, представители на държавата, армията и множество вярващи. Голяма беше опашката, която се изви от първите часове на пристигането на чудотворната икона. Хора от всички възрасти се събраха, за да се помолят, а храмът остана отворен цяла нощ. 

В своето слово архиепископ Йероним каза, че християните в Атина имат отново възможността да споделят своите надежди, радости, болки и неволи пред Майката Божия. 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...