Начало / Uncategorized / Със собствени средства вярващи се опитват да построят втора църква в „Люлин“, как да помогнем?

Със собствени средства вярващи се опитват да построят втора църква в „Люлин“, как да помогнем?

В началото на страстната седмица говорим за силата на вярата и за надеждата. Със собствени средства и с дарения вярващи се опитват да построят втори православен храм в район „Люлин“ в София, съобщава bgonair.bg.

„Изграден е първият основен етаж и малко над 800 кв. м., предстои изграждането на храма в груб стоеж, това е най-големият проект през последните 30 години, който е захващан в България. Общата площ ще бъде над 1800 кв.м.“ обясниха членовете на църковното настоятелство Атанас Димитров и Иван Димитров.

От думите им стана ясно, че в момента са необходими 700 хиляди лева, за да може църквата да бъде завършена и да се закупят материали, бетон и желязо.

Като покровител на храма е избран св. патриарх Евтимий Търновски. „Това е знакова фигура, оставила трайни следи в нашата история, голям духовник и книжовник, който в най-трудното време е повел дори отбраната на последната наша столица“, обясниха членовете на църковното настоятелство.

Атанас Димитров и Иван Димитров обясниха, че на Благовещение около 250 деца са изрисували гълъб, като така са изградили арт инсталация.

По техни думи храмът, макар и изграждащ, се е превърнал в действащ храм, като е обединил хората.  

Предвижда се и изграждането на ландшафтно проектиране на парково пространство с алеи, монументи и символи на българската държавност и духовност

На сайта на kambanata.com хората могат да дарят за храма и са проследят, благодарение на отчети, как се движат средствата.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Беседа за духовния живот на православния християнин – смъртта

В столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ продължават беседите от цикъла – „Духовният живот на православния ...