Начало / Uncategorized / Кръводарителска кампания „Запалете свещичка, дарете кръв! Спасете живот сега!” ще се състои на Цветница

Кръводарителска кампания „Запалете свещичка, дарете кръв! Спасете живот сега!” ще се състои на Цветница

Кръводарителска кампания „Запалете свещичка, дарете кръв! Спасете живот сега!” ще се състои на 9 април – Цветница в цялата страна. Това съобщиха от Българския Червен кръст, информира БТА

Кампанията е традиционна и се организира от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), Министерството на здравеопазването и БЧК, с подкрепата на Българската православна църква.

Временните пунктове за кръводаряване в София ще работят от 9:00 до 13:00 ч. и ще бъдат разположени в близост до православни храмове – “Свети Седмочисленици” (в 6 ОУ “Граф Игнатиев”, ул. “6 септември” 16); “Света Неделя” (до Богословския факултет); “Покров Богородичен” (ул. „Г. Данчов Зографина“ 2, зад х-л „Астория“); „Рождество Христово“ (жк. „Младост“ – 3, в енорийския център при храма).

Доброволците на БЧК, екипите на Центъра и на регионалните центрове по трансфузионна хематология в Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен ще бъдат на разположение на всички желаещи да дарят кръв.

За Ангел Карадаков

Виж още

Проф. Димитър Попмаринов: Патриархът ще поведе българската църква и хората

„Той е сериозен, зрял човек, с опит“, каза преподавателят в интервю за Nova news.  Патриарх ...