Начало / Uncategorized / Осветиха новия параклис „Св. Лазар“ в Банкя

Осветиха новия параклис „Св. Лазар“ в Банкя

Новоизграденият храм „Свети Лазар” в квартал Михайлово беше официално осветен вчера – 2 април, съобщават от администрацията на район „Банкя“, информира сайтът stolica.bg.

След като отслужи Божествена Света Литургия в местния храм „Свети Кирик и Юлита”, архимандрит Василий – Протосингел на Софийската Света Митрополия, в съслужение с местните свещеници – отец Милко, отец Василий и отец Петър, извърши освещаване и на новия параклис, чието изграждане продължи над 10 години.

На събитието присъстваха кметът на Банкя Рангел Маков, общински съветници и граждани. Пред присъстващите архимандрит Василий призова миряните да посещават параклиса не само, когато искат да се помолят за нещо, но и когато имат повод да благодарят.

От своя страна отец Василий сърдечно благодари на Нина Иванова – заместник на църковното настоятелство на параклиса, която с цената на много усилия е успяла през годините да доведе нещата до успешен край.

Освещаването предхожда Божествената Света Литургия, която ще се отслужи на празника на параклиса – Лазаровден, на 8 април, събота. На нея ще присъстват голяма част от дарителите, допринесли за построяването на храма.

За Ангел Карадаков

Виж още

Ремонтираха основно църква в Лом

Празнична света литургия отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил в основно ремонтирания и обзаведен храм ...