Начало / Uncategorized / Първа копка на храма „Св. Мина“ в най-големия квартал на Дупница

Първа копка на храма „Св. Мина“ в най-големия квартал на Дупница

Първа копка на новия храм „Св. Мина“ бе направена на 30 март, в най-големия квартал на Дупница – жилищен комплекс „Бистрица“, в който живеят над 12 хиляди души, обявиха от Общината, съобщи Софийска митрополия.

На историческото събитие за Дупница присъстваха г-н Асен Меджидиев, министър на здравеопазването, г-н Александър Пандурски, областен управител на област Кюстендил, г-н Методи Чимев, кмет на Дупница, заместник кметовете на Дупница, кандидат за народни представители в 49-ия Парламент на Р. България, както и много населници на жилищния комплекс, много ученици и малки деца.

След водоосвещението епископ Поликарп се обърна с думи на благодарност към инициативния комитет за построяването на храма, Църковното настоятелство, общинската управа и към всички присъстващи. Той благодари на всички за ангажираността им да бъде изграден храм, който ще бъде духовен пристан за мнозина, които ще намират отговор на своите житейски и духовни търсения, както и ще бъде пристан от бурното житейско море. Епископ Поликарп благодари специално на министъра на здравеопазването да присъствието му в това историческо събитие за Дупница.

Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела в най-скоро време всички да се съберат така многобройно и на неговото освещаване. След поставянето на основния камък, символично, от официалните лица беше направена копка за построяването на храма. За всички присъстващи община Дупница беше подготвила постна почерпка.

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...