Начало / Uncategorized / Братството на Троянския манастир ще подпомогне хора, чийто домове са пострадали от пожар

Братството на Троянския манастир ще подпомогне хора, чийто домове са пострадали от пожар

Братството на Троянската св. Обител ще подпомогне жителите на село Черни Осъм, чийто дом е пострадал от пожар, става ясно от съобщение на манастира в социалните мрежи (тук). 

„Братята на Троянския манастир винаги са се стремили да помагат на хора в нужда. Вчера пожар избухна в село Черни Осъм, като изгори две къщи, а други две остави без покрив. Днес, с благословението на Преосвещения игумен, архимандрит Стефан се срещна с кмета на село Черни Осъм и пострадалите от пожара хора. Отец Стефан изрази готовността на Троянския манастир да съдейства всестранно за възстановяването на изгорелите покриви и домове и обеща, че Троянският манастир ще подсигури всичкия дървен материал, необходим за ремонта и повторното изграждане на пострадалите конструкции. Приканваме всички, които имат желание и възможност да се свържат с кмета на село Черни Осъм, за да окажат помощ на пострадалите семейства“, се казва в съобщението на манастира.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...