Начало / Uncategorized / Благотворителен концерт събра над 7 000 лева за параклис в Глуфишево

Благотворителен концерт събра над 7 000 лева за параклис в Глуфишево

Благотворителен концерт в зала „Сливен“, организиран от кметството в село Глуфишево с подкрепата на Община Сливен, бе част от дарителската кампания за изграждане на първия православен храм в населеното място.

Всички 350 покани бяха изкупени. С постъпленията от тях и постъпили суми в дарителските кутии бяха събрани 7 230 лева.

От името на Сливенския митрополит Йоаникий начинанието благослови Агатополският епископ Йеротей. С много аплаузи бяха наградени изпълненията на АНПТ „Сливен“, ДЮФА „Тракийче“, Школата по народно пеене, гайдарят Неделин Желев, СКА „Стефан Данчев“, балет „Грация“, КСТ „Туида“, балетната школа „Пети па“, рок-група „Монолог“, групата за народни танци към читалището в Глуфишево, както и водещите от театрална трупа „Опит за летене“.

Новият православен параклис ще носи името на свети Георги Победоносец.

Градежът ще е върху общински терен, застроената площ – 71 кв. метра, съобщи кметът на Глуфишево Георги Кънев. Проектът е готов, издадено е строително разрешително. Първоначалната прогнозна стойност за грубия строеж, отпреди година, е била за 72-73 000 лева. Освен постъпленията от благотворителния концерт, от други дарения са събрани 10 000 лева. Кампанията продължава. Очаква се първата копка на параклиса да е в края на май – началото на юни.

По информация на БНР.

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...