Начало / Uncategorized / Александрийският патриарх Теодор II е на посещение в Кения

Александрийският патриарх Теодор II е на посещение в Кения

Александрийският патриарх Теодор II е на официално пастирско посещение в Кения, съобщава orthodoxianewsagency.gr.

В петък, 17 февруари, патриарх Теодор бе топло посрещнат от египетския посланик в Кения, който организира официална вечеря в негова чест в посолството на страната. Посланикът е даде висока оценка на мисионерската работа на Александрийската патриаршия в неговата страна. 

На 18 февруари патриархът и водената от него делегация напуснаха кенийската столица Найроби и заминаха за град Ниери, от където започна и архипастирската обиколка в страната на патриарх Теодор. В Ниери патриарх Теодор освети нов храм, посветен на светите равноапостоли Константин и Елена. Предстоятелят на Александрийската патриаршия посети и новостроящата се болница в града, която се строи с дарителството на архиепископа на Тиатира и Великобритания Никита (Вселенска патриаршия), който е голям помощник в мисионерската работа на Александрийската патриаршия в Африка. 

В същия ден патриарх Теодор посети и църквата „Св. Антоний“, където бе топло посрещнат от духовенството на епархията. Посещението продължи с визита на дом за сираци, където патриархът произнесе вдъхновяващо слово и даде сила и надежда на осиротелите деца. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Даниил възглави празничната света Литургия в столичния храм „Св. Неделя“

На 14 юли, 3 Неделя след Петдесетница, посветена на св. Отци от 6-те Вселенски събори, ...