Начало / Uncategorized / Неделното училище при храм „Св. Пимен Зографски“ в кв. „Крайморие“ става на 10 години

Неделното училище при храм „Св. Пимен Зографски“ в кв. „Крайморие“ става на 10 години

Тази година Неделното училище към църквата „Св. Пимен Зографски“ в бургаския квартал „Крайморие“ става на 10 години. То е открито едва две години след построяването на красивия православен храм, в чиито основи е положен камък от българския Зографски манастир в Света гора Атон.

По този повод кметът Димитър Николов изпрати поздравителен адрес.

„Благодаря на всички благодетели и дарители, които винаги се отзовават с чисти сърца и желание за помощ и подкрепа на Неделното училище и на храма. За десет години през Неделното училище на храма преминаха много ученици, които получиха знания и духовна просвета. Продължавайте да укрепвате своята духовност и вяра! Честит празник!“.

През всички тези години в него се обучават на вероучение и приложни дейности повече от 150 деца. Ръководител на заниманията в Неделното училище е презвитера Калина Кунева. Тя е автор на издадения миналата година албум по православна живопис „Българските светии“, съдържащ текст и графична част.

Освен това, учениците от Неделното училище редовно се включват в празнични чествания и участват в различни конкурси, повечето от тях с благотворителна цел и в подкрепа на деца в нужда.

Източник: flagman.bg

За Ангел Карадаков

Виж още

Св. Синод излъчи тримата кандидати за патриаршеския престол

На 20 юни 2024 г., в Синодната палата започна процедурата по избор на тримата кандидати ...