Начало / Uncategorized / Юбилейна научна сесия за научното творчество и академично дело на проф. д-р Иван Панчовски

Юбилейна научна сесия за научното творчество и академично дело на проф. д-р Иван Панчовски

На 14 февруари от 13.00 часа в зала 8 в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе научна сесия „Научното творчество и академично дело на проф. д-р Иван Панчовски в контекста на развитието на българската богословска наука през ХХ век “.

112

Тя е организирана от катедра „Систематическо богословие“ на Богословския факултет към Софийския университет и е посветена на 110-годишнината от рождението на проф. д-р Иван Панчовски (1913-1987).

На събитието ще вземат участие дългогодишни изследователи на научното дело на проф. Панчовски.

Възпоменателната сесия е и във връзка със 100-годишнината на Богословския факултет. Преподаватели, изследователи и възпитаници на факултета ще представят различни страни от задълбочените изследвания на професора по Нравствено богословие.

Някои от темите са свързани с възгледите на проф. Панчовски за Светата Евхаристия, с богословско-етическата интерпретация на психологически и философски проблеми, както и с богословския подход към история на религиите. В специална тема е отделена и дигитализацията на книжовното наследство на проф. Панчовски.

За Ангел Карадаков

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...