Начало / Uncategorized / Грузинският патриарх Илия отправи съболезнование и подкрепа за пострадалите страни от земетресението

Грузинският патриарх Илия отправи съболезнование и подкрепа за пострадалите страни от земетресението

Грузинският патриарх Илия отправи послание до президента на Турция Реджеп Ердоган, в което изказва съболезнования за жертвите на опустошителното земетресение, съобщиха от Грузинската патриаршия.

„Светът бе разтърсен от опустошителното земетресение на 6 февруари. От природното бедствие загина и гражданин на Грузия. От името на Грузинската православна църква и от мое име изразявам дълбоката си мъка по повод трагедията. Приемете нашите сърдечни съчувствия и съболезнования на семействата на загиналите. Пожелавам на страната мир, кураж, възстановяване на пострадалите… Нека Божият мир бъде с всички вас“, се казва в посланието на патриарх Илия. 

По последна информация:

Най-малко 3432 души са загинали, а 21 103 са ранени в 10 окръга на Турция след двете разрушителни земетресения, които разтърсиха южната част на страната вчера, съобщи Анадолската агенция, позовавайки се на нови данни на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), информира БТА. 

Общият брой на изпратените в пострадалите райони спасители е достигнал 25 693 души, а превозните средства са 360, посочи още АФАД. След преговори с турското външно министерство общо 2769 спасители от 65 страни са изпратени в зоната на бедствието, посочва службата. Вицепрезидентът Фуат Октай заяви, че над 8000 души са спасени от развалините досега. Той добави, че общо 380 000 души, останали без покрив, са били настанени в общежития на министерството на образованието и министерството на спорта.

За Ангел Карадаков

Виж още

Четвърта Неделя на Великия пост – Св. Йоан Лествичник

 Някак си странно е да се признае, че за автора на една от най-разпространените и ...