Начало / Uncategorized / Въпреки студа строежът на православния храм в район Изгрев напредва

Въпреки студа строежът на православния храм в район Изгрев напредва

Студеното време не спря работата по изграждането на първия в столичния район „Изгрев“ православен храм “Св. Пимен Зографски”, съобщава stolica.bg.

Строителите вече оформят арките около прозорците на основния купол, съобщи районният кмет д-р Делян Георгиев.

„Работата напредва успешно и съм уверен, че с помощта на дарителите и неуморната работа на църковното настоятелство и районната администрация, ще постигнем целта си – да имаме храм в район “Изгрев”! Предстои ни още много работа.“, посочва кметът Георгиев.

До дни (ако времето позволи) трябва да започне изграждането на скелето, за да се постави изолацията на църквата. След това ще се премине към облицовката на фасадата с врачански камък.

„Вярвам, че заедно всички изгревчани, ще построим една от най-красивите църкви в София. Може да сме последният район без църква, но ще докажем на цялата столица, че жителите на “Изток”, “Изгрев” и “Дианабад” можем да творим чудеса, защото сме обединени в обичта към района си!“, казва още районният кмет.

Всеки, който има желание и възможност да подкрепи строежа на храма, може да го направи чрез дарение на сметката на Църковно настоятелство към новостроящ се православен храм “Св. Пимен Зографски”, район “Изгрев”, гр. София.

За Ангел Карадаков

Виж още

През април ще бъде представена книгата „Търновската архиепископия – Патриаршия през XIII-XIV век“

На 6 април в Централната университетска библиотека на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ ...