Начало / Uncategorized / Прокараха път до Дъбайския манастир, край Сандански

Прокараха път до Дъбайския манастир, край Сандански

След всички инициативи по възстановяване и облагородяване на Дъбайския манастир вече има и прокаран път до него, съобщава ilindenpres.bg.

Това съобщи бившият общински съветник Стоян Стоев, който поднесе и благодарности на Югозападното горско предприятие. По думите му вече е подготвено общо искане от местните хора от региона, в което е подчертана важността на манастира за историята на региона, и потенциала да се превърне в туристическа атракция, на която горските са откликнали.

„Всичко започна преди около 2 години, когато с бившия кметски наместник Борислав Арнаудов стартирахме облагородяване на туристическата пътека до манастира от с. Кашина. Поставихме табели и информация, за да се ориентират по-лесно туристите“, каза Стоян Стоев.

Той обясни, че след това са продължили с работа с доброволен труд по укрепване на сградите на манастира. От думите му стана ясно, че след всичко направено от тях е оставал проблемът с достъпа за автомобили от по-близката страна – от с. Горно Спанчево.

През последните дни горският път е трасиран и вече манастирът е достъпен с автомобил и през много по-краткия маршрут от с. Горно Спанчево. Този район започва да става все по-интересен за туристите, а местните също обичат да посещават светата обител високо в планината.

За Ангел Карадаков

Виж още

Близо вековен храм в санданското село Лешница днес отбелязва своя храмов празник

В деня за почит към света великомъченица Марина близо вековният храм в санданското село Лешница ...