Начало / Uncategorized / Международна православна конференция ще се проведе във Волос

Международна православна конференция ще се проведе във Волос

Богословската академия във Волос ще бъде домакин на международна православна конфереция, организирана от IOTA (International Orthodox Theological Association).

Тазгодишната четиридневна богословска конференция е с основна тема: „Мисионерското дело и Православната църква“ и ще се проведе в периода 11-15 януари в град Волос. 

Международната организация IOTA се заражда след провелия се Събор на остров Крит през 2016 г. и е основана през 2017 г., като целта е подкрепата на всеправославното единство и общение. 

Очаква се в научното събитие да се включат учени от целия свят – Европа, Америка, Австралия и др. Участие ще вземат епископи от различни Поместни православни църкви, монаси и духовници.

Научната конференция е подкрепена от Каподистрийския университет в Атина (Гърция), Университета „Св. Кръст“ в Бостън (САЩ), Православната семинария „Св. Владимир“ в Ню Йорк, Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и др. 

Основен лектор на конференцията ще бъде митрополитът на Корея Амвросий (Вселенска патриаршия), който със своето солидно богословско образование и многогодишен мисионерски опит служи в различна културна и религиозна среда и ще сподели опита си от извършването на православната мисия в Азия. В конференцията ще бъдат засегнати и други теми, които засягат православното богословие в съвременния свят. 

Подробно за мероприятието може да прочетете тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...