Начало / Uncategorized / Патриарх Неофит поздрави новоизбрания Кипърски архиепископ

Патриарх Неофит поздрави новоизбрания Кипърски архиепископ

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит отправи поздравление към новоизбрания Кипърски архиепископ Георги, съобщи Официалният сайт на Св. Синод

„С искрена радост и братска в Христа, нашия Господ и Спасител, любов, всесърдечно приветстваме встъпването Ви на престола на архиепископите на Нова Юстиниана и цял Кипър. Престолът, който е основан от светия Христов апостол и свидетел Варнава и който през хилядолетното си съществуване е бил осветен от светителстването на безброй достойни архипастири, Ваши прославени предшественици, чието църковностроително, духовно-просветно и мисионерско дело от днес нататък Ви предстои да продължите“, се казва в посланието на патриарх Неофит.

Предстоятелят на БПЦ казва още, че познава архиепископ Георги, като „ревностен архиерей и вярваме, че като предстоятел на братската света Църква на Кипър ще положите всички усилия, за да оправдаете високото доверие, което Бог, чрез волеизявлението на Своя народ и на Свещеноначалието, Ви е гласувал“, казва още патриарх Неофит.

„Надяваме се и вярваме, че през дните и годините на Вашето служение традиционно добрите и братски отношения между нашите братски църкви и народи ще продължават да се задълбочават – за слава Божия и за нашето общо възрастване към „пълната възраст на Христовото съвършенство“ (Еф. 4:13). Молитвите и небесното застъпничество на Божията майка и на всички просияли в светост Божии угодници да бъдат с Вас и с цялата света Църква на Кипър!“, завършва обръщението си Българският патриарх.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...