Начало / Uncategorized / Засилено полицейско присъствие в района на Рилския манастир по празниците

Засилено полицейско присъствие в района на Рилския манастир по празниците

Засилено ще е полицейското присъствие – десетки униформеин и цивилни служители ще има  в района на Рилския манастир за Рожественските и Новогодишните празници, съобщи БНР.

Създадена е и организация по поддръжането на пътя до Светата обител при влошаване на времето или при възникнали ситуации заради очаваното увеличение на трафика за празниците.

Полицията охранява подстъпите и района на Рилския манастир, вътре – в двора, в самия храм, музея и по другите обекти, охраната е на частна фирма, наета по договор с игумена Адрианополоския епископ Евлогий.

От страна на полицията е създадена необходимата организация по охраната и контрола на движението към Светата обител, каза началникът на Полицейското управление в Рила старши инспектор Иван Кавлачки:

„По-засилено полицейско присъствие, в момента няма проблеми. Следи се за обстановката, защото все пак там е високопланински район, за ад може пътните служби, които го обслужват, същевременно да вземат отношение.

Те си имат екипи и ако автопатрулите, които са през нощта, да отбележат, че се влошава време, естествено уведомяват дежурния, дежурният уведомява фирмата, която почиства. В момента нямаме информация за наплив от Гърция“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Нов храм за БПЦО “Св. св. Кирил и Методий” гр. Страсбург

За голяма духовна радост на сънародниците ни в Страсбург съобщи Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний ...