Начало / Uncategorized / Тази седмица в подкаста: Силата на вярата, милосърдието и Рождество Христово

Тази седмица в подкаста: Силата на вярата, милосърдието и Рождество Христово

Уважаеми читатели, предлагаме ви поредния брой на подкаста на сайта „Добротолюбие“ – „Духовни полета“. 

В този брой Ангел Карадаков, доц. д-р Костадин Нушев и Елена Дюлгерова говорят по няколко важни теми. Първата е свързана с представянето на новия брой на православното списание „Светодавец“, в което е поместена тема, свързана с живота и делото на Българския патриарх Максим. 

За силата на вярата, както и за подвижничеството е втората тема. В нея се обръща повече внимание и на апостолското четиво от последната неделя, което е от посланието на св. ап. Павел до евреите. Разбира се, преди празника Рождество Христово няма как да не бъде засегната темата и за милосърдието. В последната част на този брой се говори и за нова инициатива на магистърската програма към Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охредски“ – Църковно и социално дело. 

Този брой на подкаста е част от празничните броеве, свързани с празника Рождество Христово. Поради тази причина в него има и песнопения, свързани с големия християнски празник.

Подкаста може да слушате във всички подкаст платформи, както и в ефира на радио „Епархийски глас“ на Софийска св. митрополия понеделник, сряда и петък от 10:30 часа. 

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Беседа за духовния живот на православния християнин – смъртта

В столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ продължават беседите от цикъла – „Духовният живот на православния ...